tehovcz

Informace o změnách PID



ROPID informuje o změnách na linkách PID od 5.3.2017 a o výluce od 7.3.2017:

Na lince 494 se nově zavádí spoj v 23:10 ze zastávky Říčany,Nádraží přes Tehov do Všestar, a to v sobotu. Doplní tak stejný spoj jedoucí v pracovní dny. Sobotní spoj nově vyjede 11.3.2017 a hradí jej obce.

Na lince 490 dochází od pondělí 6.3.2017 k trvalému prodloužení spoje linky 490, který jede nyní pouze v trase Ondřejov (6:37) – Strančice (7:02) tak, že spoj pojede nově již ze Stříbrné Skalice (odjezd v 6:22).

Výluka Říčany – Uhříněves – 1.etapa: 7.3.2017 začne dlouhodobá výluka ulice Přátelství mezi Říčany a Prahou – Uhříněvsí. Uzavírka bude provedena do několika etap a fází a měla by trvat předběžně cca do konce roku 2017. Vždy by ale měl být zachován přímý odjezd z Prahy do Říčan, byť v některých fází veden v protisměru (a to pro veškerou dopravu mimo nákladní tranzitní).

V 1. etapě, která startuje v úterý 7.3.2017 a bude cca do 2.5.2017, bude uzavřen (zjednosměrněn) úsek od hranice Prahy (ul. Pod Bahnivkou) k ul. Málkovská (odbočka na Nedvězí).

Pro linky PID to znamená toto: Ve směru z Prahy se nic nemění.

Ve směru do Prahy pojedou linky 381, 382, 383, 387 a 609 ze zastávky Říčany, U Větrníku, kde výlukově zastaví, odklonem přes ulice Za Větrníkem a Říčanská přes Kolovraty, kde zastaví v zastávce Nad Parkánem a vrátí se na ul. Přátelství do zast. Uhříněveský hřbitov, příp. Uhříněves a dále po své trase.

Obdobně linka 364 pojede ve směru z Doubku a z Pacova po odklonové trase, ta ale zastaví výlukově v zastávce Říčany, U podjezdu.

Jízdní doba ve směru do Prahy se prodlouží cca o 5 minut, časy odjezdů autobusů z regionu ve směru do Prahy se nemění, na Háje dojedou ale dle JŘ cca o 5 minut později. Výjimkou je posunutá 609, ta odjede kvůli návaznosti na noční dopravu v Praze ze zast. „Říčany, U Větrníku“ již v 23:47.

Pro tyto linky se ruší zastávka „Říčany, prům.areál Černokostelecká“ ve směru do Prahy (náhradou „Říčany, U Větrníku“, resp. pro 364 „Říčany, U podjezdu“)

Linky 428 a 494 nebudou zajíždět do zastávek „Říčany, prům.areál Černokostelecká“ ani „Říčany, Černokostelecká“. Spoje linky 494, které normálně končí nebo začínají v zastávce „Říčany, Černokostelecká“, budou vedeny do zastávky „Říčany, Nádraží“.

Nárůst km je pro příměstské linky započítán do „pražských“ peněz, na linkách 428 a 494 je kilometrický pokles.

Sledujte tedy výlukové jízdní řády (na webu již samozřejmě jsou), v příloze zasílám mapku výluky, vývěsku (společnou s DP) a dále Rozhodnutí z MHMP.

Důležité upozornění – přes Kolovraty budou vedeny objízdnou trasou pouze autobusy PID – individuální automobilová doprava bude z Říčan odkláněna do Prahy přes D1 – bez poplatku za použití dálnice!

 


28. 3. Soňa

Zítra: Taťána

Odber_SMS_velky.jpgSMS Infokanál: Zasláním registrační SMS nebo registrací pomocí online formuláře nebo písemnou registrací dáváte souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem informování o činnosti obce a jejích orgánů prostřednictvím služby SMS InfoKanál.

Naše nejsilnější stromy

Mapa nejsilnějších stromů

Galerie stromů

Exkurze v lese s panem Ferklem

Prohlídka parku ve Štiříně

Oficiální stránka obce Tehov na Facebooku

logo fb.jpg

logo_mas_200.png

laduv-kraj-logo-min.png

zaprazi_logo-_web_top.jpg

 

 

Diskusní fórum

příspěvků: 368

Návštěvnost stránek

643608