tehovcz

Tehovská jednotka dobrovolných hasičů pomáhala hasit požár lesa v Říčanech



Datum konání:
23.7.2015

Včera přibližně v půl jedenácté vyjížděla naše jednotka sboru dobrovolných hasičů s oběma vozidly k lesnímu požáru v katastru Říčan. V nepřístupném terénu hasilo celkem šest dobrovolných jednotek společně s Říčanskými profesionály, byl povolán i vrtulník s bambivakem. Společnými silami se podařilo oheň udolat, na místě zůstala jen hlídka pro 24hodin trvající dohled nad požářištěm. Rádi bychom tímto vyjádřili poděkování všem zasahujícím členům JSDH Tehov.

Citujeme ze serveru pozary.cz:

Krátce po půl jedenácté přijalo Krajské operační a informační středisko Středočeských hasičů informaci o požáru lesa v katastru Říčan u Prahy.

Na místo vyjela místní profesionální jednotka a jednotky SDH Tehov a Tehovec. Po dojezdu na místo byl zjištěn požár paseky a části lesa v nepřístupném terénu, který se dál šířil.

Velitel zásahu proto rozhodl o vyhlášení II. stupně požárního poplachu a na místo byly postupně vyslány jednotky SDH Říčany, Mukařov, Žernovka a Doubek. Dále byl vyslán na místo vrtulník s bambi vakem. Hasiči se mezitím pokusili pomocí dopravního vedení a několika C proudů zamezit rozšíření požáru.

Po příletu bylo zřízeno plnící stanoviště na blízkém fotbalové hřišti. Vrtulník následně provedl několik shozů a tím se zabránilo dalšímu šíření. Následně bylo požářiště důkladně rozhrabáno a prolito. Kvůli dlouho trvajícímu suchu na místě zůstala místní dobrovolná jednotka na čtyřiadvaceti­hodinovou dohlídku.

23.7.2015 zásah při požáru lesa v Říčanech - JSDH Tehov, Tatra 138 CAS23.7.2015 zásah při požáru lesa v Říčanech - JSDH Tehov

23.7.2015 zásah při požáru lesa v Říčanech - JSDH Tehov

23.7.2015 zásah při požáru lesa v Říčanech - JSDH Tehov

23.7.2015 zásah při požáru lesa v Říčanech - JSDH Tehov

Zdroj: www.pozary.cz

 


18. 4. Valérie

Zítra: Rostislav

Odber_SMS_velky.jpgSMS Infokanál: Zasláním registrační SMS nebo registrací pomocí online formuláře nebo písemnou registrací dáváte souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem informování o činnosti obce a jejích orgánů prostřednictvím služby SMS InfoKanál.

Naše nejsilnější stromy

Mapa nejsilnějších stromů

Galerie stromů

Exkurze v lese s panem Ferklem

Prohlídka parku ve Štiříně

Oficiální stránka obce Tehov na Facebooku

logo fb.jpg

logo_mas_200.png

laduv-kraj-logo-min.png

zaprazi_logo-_web_top.jpg

 

 

Diskusní fórum

příspěvků: 370

Návštěvnost stránek

646481